– Officina Merta –  
Kozmetikai műhely, amely a bőrnél mélyebbre hatol 

Rólam / Merta Judit alapító

Gyerekkoromtól kezdve imádtam patikába járni, így nem csoda, hogy végül gyógyszertári szakasszisztensként végeztem. A munkám során egyre többször szembesültem a ténnyel, hogy vannak olyan bőrproblémák, amelyek erős gyógyszeres kezelés nélkül visszatérő panaszokat okoznak a pácienseknél. Ilyen például az ekcéma, a seborrhea, de a pikkelysömör is. Az orvosok legtöbbször szteroidos krémeket ajánlottak rá, sokan azonban valami természetesebb verziót kerestek volna, így szabadidőmben elkezdtem kísérletezgetni egy alternatív megoldáson. Régi receptúrákat, természetes alapanyagokat kerestem és mivel a betegek azt mondták, hogy a zsírosabb krémeket viselik a legjobban, ilyen textúrában gondolkoztam. A patikai méhviaszt 100%-ban természetes, hazai méhészektől vásárolt méhviaszra cseréltem, majd a keverékből megszületett az ajakír, és később a Selyembalzsam is. Mivel az érzékeny bőrrel, bőrproblémákkal küzdők közül egyre többen jöttek vissza a termékemért, megfogalmazódott bennem, hogy indítani kellene egy természetes alapanyagokra épülő szépségápolási brandet.

A márkáról

A méhviasz után a gyógyiszappal és a gyógynövényekkel is elkezdtem foglalkozni, ezek köré a főbb összetevők köré építettem a márkámat. A termékek parabén-, szilikon-, adalék- és mindenféle mesterséges színezék-, és illatanyagtól mentesek. Kozmetikumaink már bio boltokban, nagykereskedésekben és a DM üzletek polcain is elérhetőek. Termékeinket kifejezetten ajánljuk az érzékeny, száraz, irritációra, allergiára hajlamos bőrre.

Alapanyag kisokos
Gyógynövényeinket elsősorban a Hortobágyi Nemzeti Park környékéről-, az iszapot Hévízről, a testápolóhoz használt forrásvizet pedig Fonyódról szerezzük be, de minden más összetevő terén is figyelünk arra, hogy amit csak lehet itthoni kisvállalkozóktól, termelőktől vásároljunk.

“Slow life” – különleges fürdőélmény az otthonunkban is
Kozmetikumainkkal nem csak egy-egy krémet, szépségterméket szeretnénk adni, vissza akarjuk hozni a relaxáló, testi-lelki feltöltődést adó fürdőzés élményét az otthonainkba is. Mert bár Magyarország híres a gyógyvizeiről és a fürdőkultúrájáról, a home spa örömét sokan nem tudják igazán kiélvezni saját fürdőszobájukban. Mi ehhez szeretnénk minden lehetőséget megadni. Szükségünk van egy csendes menedékhelyre, ahol megpihenhetünk, illatos füstölőt meggyújtva lelassulhatunk és elfelejthetjük a mindennapos stresszt. Ha ugyanis a lelkünk jól van, az a testünkre, így a bőrünkre is gyógyító hatással lesz.

“Zero waste” – és a környezettudatosság
Cégünknek az is nagyon fontos, hogy kevesebb felesleges hulladékot termeljünk, így az elmúlt évben a műanyag csomagolásokat újrahasznosítható alumíniumra cseréltük és dolgozunk a termékek újratölthetőségén is.

Merta Judit

Alapító/ Ügyvezető

 

 

Kiss Árpád 

Értékesítési vezető

×

Cart